Navigation:  Applicatiebeheer > Applicatiekennis >

Release notes

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Voor wat betreft de bruikbaarheid en leesbaarheid van de releasenotes zelf; elke verandering wordt in de notes vastgelegd en het merendeel is vaak enkel en eventueel relevant voor een technisch beheerder (systeembeheerder). Jullie hoeven dus maar op een deel te letten en ook daarvan is maar weer een deel echt van belang. Alles wordt per module gegroepeerd. Notes over de basismodule zijn doorgaans vooral van algemene en mogelijk meer technische aard. Notes over de overige modules zijn mogelijk het makkelijkst te beoordelen door de gebruikers die met de betreffende module werken.

 

Verder wordt er een onderverdeling gemaakt in wijzigingstypen:        - Functionele toevoeging

- Functionele wijziging en

- Verbetering in stabiliteit/regel

 

Een verbetering kan van belang zijn. Er is een eerder probleem verminderd of opgelost. Mogelijk is dit een reden voor het ophalen van de update. Een functionele toevoeging hoeft niets veranderen in een huidige manier van werken. Er is enkel iets bij gekomen, maar dat hoeft natuurlijk niet gebruikt te worden. Ook dus ter info, maar mogelijk handig. Een functionele wijziging is wel van belang, omdat er iets veranderd is en mogelijk effect heeft voor de manier waarop gebruikers werken.

 

De koppen Functie, Onderwerp, en Subonderwerp geven extra info over waar de betreffende wijziging in PAC gevonden kan worden. De tekst vervolgens geeft inhoudelijk info over de wijziging. Als je de teksten van alle wijzigingen gaat lezen kan ik me voorstellen dat je daar alleen maar van in de war raakt- met name van de technische verbeteringen-, maar dat hoeft dus ook niet! Richt je in eerste instantie op de wijzigingen en deel deze eventueel per module onder bij gebruikers. Zo doe je enkel wat het meest relevant is en deel je het werk. Als dit regelmatig gedaan wordt zullen de lijsten notes kort blijven en dus nog minder tijd kosten om door te nemen.