Navigation:  Relatiebeheer > Relatie wijzigen >

Relatieverbanden

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

U bent in staat om in PAC relatieverbanden aan te leggen. Een relatieverband is, zoals de naam al een beetje aangeeft, een verband tussen twee relaties. Dus bijvoorbeeld: Piet Pietersen is contactpersoon van Drukkerij X. Er zijn twee relaties: een hoofdrelatie, Drukkerij X, en een subrelatie, Piet Pietersen. En hiertussen bestaat een relatieverband: is contactpersoon van.

 

Op alle drie deze niveaus (hoofdrelatie, subrelatie en relatieverband) kunt u in PAC adresgegevens en gegevens over de indeling (categorieën) kwijt. Hierdoor bent u in staat om heel ingewikkelde relatieverbanden goed weer te geven.

 

Het makkelijkste om het idee achter relatieverbanden goed te begrijpen is om 'te denken in etiketten'. Als u een relatie selecteert zonder relatieverband dan krijgt u een etiket in de vorm:

 

Piet Pietersen

Plantagelaan 32

1000 AA Amsterdam

 

Maar selecteert u een relatieverband, dan krijgt u een etiket in de vorm:

 

Drukkerij X

T.a.v. Piet Pietersen

Singel 201

1012 BB Amsterdam

 

In het tabblad relatieverbanden ziet u een overzicht van de verbanden tussen de relatie die u heeft geselecteerd en andere relaties. Als u een relatieverband aanmaakt met een andere relatie, dan zal dit verband zowel bij de ene als bij de andere relatie worden getoond in het tabblad relatieverbanden.

 

voorbeeldSmallU heeft de relatie Volkskrant geselecteerd.

 

Het vertaalbureau heeft één verband:

               1. Volkskrant heeft als contactpersoon Manders.

       

PAC Relatie relatieverbanden

 

Als u een relatieverband aanmaakt met een andere relatie, dan zal dit verband zowel bij de ene als bij de andere relatie worden getoond in het tabblad relatieverbanden.

 

U kunt vanuit het tabblad relatieverbanden:

Relatieverband toevoegen
Relatieverband openen
Relatieverband verwijderen
Contactpersoon toevoegen
Contactpersoon koppelen
Relatie openen